Mehmet Tanrıkulu

Editör, Yazar, Şair

Doğum
26 Eylül, 1977
Eğitim
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü
Burç

Şair, yazar, editör. 26 Eylül 1977 tarihinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Yukarıdolay köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır şehir merkezinde tamamladı. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdikten sonra, Eskişehir Üniversitesi Ön lisans Adalet Bölümü, Lisans düzeyinde İktisat Fakültesi Uluslararası   İlişkiler Bölümünü bitirdi. Ayrıca Ademer Aile Danışmanlığı unvanı da bulunmaktadır.

2002 yılında sınıf öğretmeni olarak iş hayatına başlayan Tanrıkulu, sırasıyla öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve Müdürlük görevlerini yürütmüş olup, halen okul müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Çeşitli dergi ve gazetelerde güncel ve kültürel  yazı ile şiirleri yayımlanan Mehmet Tanrıkulu, DİYŞAD (Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği)’nin kurucu yönetim kurulu üyeliği  ve Genel Sekreterliğinin yanı sıra HEVSEL dergisinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini ifa etmektedir. "Amacımız ilmi, sanat ile edep ile edebiyat ile şiir ile insanlığın hizmetine sunmak ve eğitim neferliğini yapmaktır" diyen Tanrıkulu, "Kitapsız kalan dostsuz kalır" sözüyle kitaba karşı aşkını dile getirir.

Mehmet Tanrıkulu, edebiyat dünyasındaki  yolculuğuna Diyarbakır’da devam ediyor, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Kendisinden alınan bilgiler (Nisan 2017).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör