Sedat İlhan

Tuğgeneral, Asker, Gazeteci, Yazar, Yazar

Doğum
Ölüm
03 Ağustos, 2011
Eğitim
Kara Harp Okulu

Asker, tuğgeneral, gazeteci, dış politika yazarı (D. 1930, Tokat - Ö. 3 Ağustos 2011, İzmir). Harbiye’den mezun olduktan sonra çeşitli askeri birliklerde görev yaptı. Öğretmen ve planlamacı olarak çalıştı. Ankara Polatlı Topçu Okulu ve Harp Okulunda ders verdi. Genelkurmay Başkanlığında da görev aldı. Bu sürelerde çeşitli konferanslar verdi. Milli Güvenlik Akademisi Komutanı olarak hizmet verdi.

Tuğgeneral Sedat İlhan, emekli olarak sivil hayatta da öğretim üyeliğine devam etti. Yedi yıl Dokuz Eylül Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler dersi verdi. Yeni Asır ve Gözlem’de yayın kurulu üyeliği yaptı, dış politika üzerine köşe yazıları yazdı.

Emekli Tuğgeneral Sedat İlhan, tedavi gördüğü Özel Kent Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Geçirdiği kaza sonrası sağlığı düzelmeye başlayan 81 yaşındaki İlhan’ın vefatı, yakınlarını ve dostlarını üzdü. İlhan, askerlik hayatı boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde ve çeşitli ülkelerde görev yaptı. Sedat İlhan’ın, 4 Ağustos 2011 günü Bostanlı Beşikçioğlu Camiinde öğlen vakti kılınan cenaze namazı sonrasında Doğançay Mezarlığında toprağa verildi.

Tuğgeneral Sedat İlhan'ın 1989 yılında Türk - Yunan İlişkileri adlı bir kitabı yayımlanmıştı.

KAYNAKÇA: Emekli Tuğgeneral İlhan vefat etti (DHA, hurriyet.com.tr, 03 Ağustos 2011), Türkiye Yazarlar Birliği / Türkiye Kültür Sanat Yıllığı (2012).

 

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör