Sebahattin Şimşir

Tarih Araştırmacısı, Araştırmacı

Doğum
09 Şubat, 1966
Eğitim
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü
Burç

Tarih araştırmacısı. 9 Şubat 1966, Kayapa beldesi / İvrindi / Balıkesir doğumlu. Kayapa İlkokulu, Bandırma Şehit Süleyman Bey Ortaokulu, Balıkesir Muharrem Hasbi Koray Lisesi, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (1990) mezunu. 1990 yılında Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde okutman olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 2001’de Balıkesir Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümüne okutman olarak geçti. 2002’de Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı.

Makalelerini ve diğer yazılarını 1992’den itibaren Türk Dünyası Tarih Dergisi, Azerbaycan Türk Kültür Dergisi, Türk Yurdu, Türk Diplomatik, Yesevi, Yeni Türkiye, Kardaş Edebiyatlar, Orkun, Türk Kültürü, Türkiyem Dergisi, Türk Dünyası Araştırmaları, Yeni Forum, Bilge, Hür Efe, Hergün, Kurultay dergi ve gazetelerinde yayımladı.

ESERLERİ:

ARAŞTIRMA-İNCELEME: Mehmet Emin Resulzade’nin Türkiye’deki Hayati Faaliyetleri ve Düşünceleri (1995), Azerbaycanlıların Türkiye’deki Siyasî ve Kültürel Faaliyetleri (2001), Azerbaycan’ın İstiklal Mücadelesi (2002).

YAYINA HAZIRLAMA: M. Emin Resulzâde / Azerbaycan Problemi (Perihan Mete ile, 1996), M. Emin Resulzade / Stalinle İhtilal Hatıraları (1997), Mehmet Emin Resulzade’nin Meclis Konuşmaları (2003).

KAYNAK: Cansever Tanyeri / Mehmet Emin Resulzade’nin Sadri Maksudi Arsal’a Yazdığı İki Mektup (Kardaş Edebiyatlar, Ocak-Şubat-Mart 1995), Aydil Erol / S. Şimşir, Mehmet Emin Resulzade’nin Türkiye’deki Hayati, Faaliyetleri ve Düşünceleri (Türk Dünyası Araştırmaları, Nisan 1996), Ali Birinci / Türk Yılı 1928 (Türk Ocakları Yıllığı, 1997), Ertuğrul Yaman - A. Kemal Bolaç - Ahsen Esatoglu / Türkiye’deki Türk Dünyası (1998), İsmail Çağrı Özcan / Türkiye’de Akademik Araştırmaların Ulaştığı Sonuca Bir Örnek Turan’dan Bozkurt’a II (Türk Yurdu, Temmuz 2002), Cengiz Çağla (Azerbaycan’da Milliyetçilik ve Politika, 2002), Ömer Özcan / Sovyet Mahkûmu Türklerin Muhaceretteki Mücadelelerinden Bir Safha: Türk İlleri Cephesi (Türk Yurdu, Mart 2003), Gülben Mat / Azerbaycanlıların Türkiye’de Siyasî ve Kültürel Faaliyetleri (Türk Dünyası Araştırmaları, Nisan 2003), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör