Muzaffer Özdağ

Asker, Araştırmacı, Siyasetçi, Yazar

Doğum
Ölüm
-
Eğitim
Kara Harp Okulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Asker, siyaset adamı, araştırmacı-yazar (D. 1933, Pınarbaşı / Kayseri - Ö. 2002). İlk ve ortaokulu Gaziantep’te okudu. Kuleli Askerî Lisesi (1950), Kara Harp Okulu (1952), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1956), İstanbul Kara Harp Akademisi (1960) mezunu.

27 Mayıs 1960 İhtilalinden sonra oluşturulan Millî Birlik Komitesinde üyelik, Sosyal Komisyon üyeliği ve Basın Sözcülüğü yaptı. Miullî Birlik Komitesinin Geçici Anayasa ve İç Tüzük çalışmalarına katıldı. 1961-63 yılları arasında Tokyo Büyükelçiliği nezdinde Hükümet Müşavirliği, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra siyaseti bırakarak çalışmalarını serbest avukat olarak sürdürdü.

ESERLERİ:

Türkiye ve Türk Dünyası Jeopolitiği, Göreve Çağrı, Türk Rus Dostluğunun Önemi Lüzumu ve Önşartları, Türk Devrimi ve Atatürk, Türklük, İslâmiyet ve Laiklik, Millet Birliğimiz - Vatan Bütünlüğümüz, Soydaş Toplumlardan Kürtler, Türk Aleviliği, Tanzimatı Zarurî Kılan Şartlar - Başarısız Kılan Sebepler, Türk Dünyasının Temel Meseleleri, Medeniyetler Çatışması Üzerine, Osmanlı Tarih ve Edebiyatında Türk Düşmanlığı.

KAYNAK: Abdullah Satoğlu / Kayseri Ansiklopedisi (2002), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör