Mustafa Şen

Şair

Doğum
25 Haziran, 1927
Eğitim
Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü (Gazi Üniversitesi)
Burç

Şair. 25 Haziran 1927, Başpınar bucağı / Kemaliye / Erzincan doğumlu. İlkokulu köyünde, ortaokulu İstanbul’da Yenikapı Ortaokulunda tamamladı. Erzurum Öğretmen Okulunu bitirdikten (1948) sonra üç yıl köylerde ilkokul öğretmenliği yaptı. 1954 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünden mezun oldu. Samsun, Kayseri, Antalya, Bursa ilköğretmen okullarında meslek dersleri öğretmeni ve yönetici olarak hizmet verdi. Bursa Eğitim Enstitüsünde meslek dersleri öğretmeni ve müdür başyardımcısı, Gazi Eğitim Enstitüsünde müdür ve meslek dersleri öğretmeni olarak çalıştı. Bu görevde iken 1978 yılında emekliye ayrıldı. Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı (1978-90) olarak çalıştı, burada yaş sınırını doldurduğundan emekliye ayrıldı.

Şiirleri, makale, öykü ve anıları 1975’ten itibaren Kaynak, Veto, Orkun, Çınaraltı, İstanbul, Gökkubbe, Alkım, Eğitim Hareketleri, Türk Edebiyatı, Çağdaş Eğitim, Millî Kültür, Türk Yurdu dergileri ile TOBB’un İktisat Gazetesi ve çeşitli yayın organlarında yayımlandı.

ESERLERİ (Şiir):

Dar Ağacına Çektim Arzularımı (1971), Darmadağınık (2003).

KAYNAK: Cemal Çalışkan / Mustafa Şen ve Darmadağınık isimli şiir kitabı (Anayurt gazetesi, 10.5.2003), Hüseyin Yurdabak / Şiirle Yaşayanlar Antolojisi (2003), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör