Mustafa Özel (Tefsirci)

Tefsir Araştırmacısı

Doğum
Eğitim
Pakistan Uluslararası İslâm Üniversitesi

Tefsir araştırmacısı. 1964, Akhisar / Manisa doğumlu. Öğrenimine 1975-79 yılları arasında Kestanepazarı / İzmir Kur’ân Kursu’nda başladı. 1986’da İzmir İmam Hatip Lisesi (1986), İslâmâbâd / Pakistan Uluslararası İslâm Üniversitesi (1991) mezunu. Kemalpaşa’da imamlık, Bergama’da öğretmenlik yaparken 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi SBE’de “Nîşâbûri ve Tefsirdeki Metodu” tazi ile yüksek lisansını tamamlayarak İlâhiyat Fakültesi İlâhiyat Meslek Yüksek Okuluna araştırma görevlisi olarak atandı. 1999’da “Elmalı ve Mevdudî’nin Tefsirlerine Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım” adlı tezi ile doktora yaptı.

2003 yılından itibaren DEÜ İlâhiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak çalıştı. Makaleleri, 1999 yılından itibaren İslâmiyât, Fidan, Yeni İfade, Yedi İklim, Tarih ve Düşünce, İslâmî Araştırmalar, Diyanet İlmî Dergi, DEÜ İlâhiyat Fak. Dergisi dergilerinde yayımlandı.

ESERLERİ:

Kur’an Kıssaları (ortak çalışma), Tevhidin Hakikati (çev.), Cevdet Bey, Tefsir Usülü ve Tarihi (sad., 2002), Kur’an-ı Kerim’in Faziletleri (2002).

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör