Ömer Umutlu

Güfte Yazarı, Müzisyen, Yazar, Şair

Doğum
15 Temmuz, 1967
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü
Burç

Şair, güfte yazarı, besteci. 15 Temmuz 1967, Samsun doğumlu. Samsun Atakum Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü mezunu. Küçük yaşlardan itibaren Türk sanat müziğine ilgi duydu. Samsun Belediye Konservatuarının 1986 yılında açmış olduğu sınavda başarılı olarak müzik öğrenimine başladı. 1990 yılında mezun olduktan sonra icra heyetindeki görevine devam etti. Buradaki eğitimi sırasında Cavit Ersoy, Dr. Turgut Tokaç gibi öğretmenlerden ders aldı. 1995-96 öğretim yılında, Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarında Türk Sanat Müziği Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev aldı.

Bir bölümü kendi şiirlerinden olmak üzere çeşitli şarkı, marş, ilahî besteleri yaptı. Şiirlerini besteleyenler arasında Ali Osman Güngör, Bülent Özbayram, Cavit Ersoy, Cengiz Cermen, Erdal Şahin, Erdem Avcı, Erol Özbayram, Ferit Sıdal, Kenan Olguncan, Kenan Verdemir, Kerim Kocaman, Mahmut Koçbay ve Necdet Tokatlıoğlu gibi önemli adlar vardır. Bazı eserleri TRT Türk Sanat Müziği Repertuarına alındı. 1993’te, İstanbul Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyetinin Türkiye genelinde açtığı güfte yarışmasında Ağlarım adlı şiiriyle mansiyon aldı.

1995 yılından itibaren, kurucusu olduğu Samsun Sosyal Sigortalar Kurumu Türk Sanat Müziği Korosu ve 1999 yılında kurulan Gazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusunun kurucu üyesi olup, şefliğini yaptı. ESAM üyesidir. Çoğu bestelenmiş şiirlerinden oluşan Gönlümü Harcadım (2000) adlı bir şiir kitabı vardır.

KAYNAK: Ali Kayıkçı / Mahalleden Bölgeye Samsun (c. 2, 2001), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör