Şair, Güfte Yazarı, TSM Bestecisi, Hattat, STK Yöneticisi. 1955’te Bayburt ta dünyaya geldi. İlk orta ve lise tahsilini Bayburt ta yaptı. Önce Bayburt’ta babasıyla birlikte kereste ticareti üzerine çalıştı. Daha sonra İstanbul’a gitti. Sürücü kursu ve dershane işletmeciliği yaptı. Miras Üniversitesi Maliye ve Krediler Bölümünde lisans, Newport Üniversitesinde İşletme alanında yüksek lisans yaptı.

Birçok şarkının güfte yazarı olan Elçi, Türk Sanat Müziği alanında söz ve Müziği kendisine ait 17eserin bestekârıdır. Türk Hat Sanatına özel ilgisi olan Elçi, dünyada el yazısı fontuna sahip iki insandan birisidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

 İş Hayatı:

1977 yılında İstanbul un Pendik ilçesinde; kereste, ambalaj ve inşaat sektöründe iş dünyasına girdi. 1990 yılında bünyesinde Turizm Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Liseleri, Akşam Liseleri, Anadolu Lisesi, Sürücü Kursları, Dershaneler, Bilgisayar Yabancı Dil Kursları olan ve 2011 yılında Türkiye’nin en iyi Eğitim Kurumu ödülünü alan Elçi Eğitim Kurumları’nı, 2007 yılında ülkemizin on ilinde faaliyet gösteren, Ulaştırma Bakanlığına bağlı Mesleki Eğitim Kurumlarını, 2009 yılında Türkiye’nin ilk uzaktan eğitim kurumlarından olan EGİTEAM’i, görüntüleme ve yazılım sektöründe Net Görüntüleme’yi, 2016 yılında Elçi Belgelendirme Mesleki Yeterlilik Kurumunu kuran Elçi, ayrıca Duduzar Turistik Tesislerini Pendik’e kazandırmıştır.

Sosyal Hayatı:

1986 yılında Pendik-Kaynarca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskanı,1995 yılında Pendik Dolayoba Esnaf Odası Başkanı,1996 yılında Pendik Kaymakamlık Dernek Başkanı,1997 yılında Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı Gen. Başkan Yrd.,1998 yılında Bayburt Uluslararası Dede Korkut Şenlikleri Yayla Beyliği, Türkiye Engelliler Vakfı, Pendik Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Karadeniz İklim Kuşağı, Savata Federasyonu Mütevelli Heyeti ile Anadolu Kültür Derneği, Kaynarca Folklor Derneği, Bayburt Töre Derneklerinin Şeref Başkanlığı görevlerinde bulundu

ESERLERİ (Şiir):

Çilegâh (1991), Birkaç Mısraymış Meğer (2001), Gecenin Rengi (2012).

KAYNAKÇA: Mahmut Kırtan / Bayburtlu Şairler (1998), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007), Hüsamettin Elçi 5. kez alkışlarla Başkan seçildi (meyapendik.com, 16 Şubat 2016), Hüsamettin Elçi kitapları (İnternet kitapçıları, Temmuz 2018), Hüsamettin Elçi (Bilgi teyidi, Temmuz 2018).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör