Hamit Keskin

Ressam, Şair

Doğum
Ölüm
Eğitim
Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü

Şair, ressam (D. 1943, Döğer köyü / Fethiye / Muğla – Ö. 3 Ocak 1998, Fethiye / Muğla). İlkokulu köyünde, ortaokulu Fethiye’de okudu. Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. Öğretmenlik mesleğini seçerek; Trabzon - Sürmene, Fethiye -Üzümlü, Muğla, İzmir ve Fethiye’de öğretmenlik yaptı. Fethiye İmam Hatip Lisesinde öğretmenken emekliye (1992) ayrıldı. 3 Ocak 1998 günü Fethiye’de vefat etti. Süheyla Hanımla evli olan Hamit Keskin’in Hakan ve Nilhan (Keskin Akti) isimli iki çocuğu vardır. Oğlu Hakan Keskin halen Fethiye’de doktorluk yapmaktadır.

Hamit Keskin’in şiirleri 1961 yılından itibaren çeşitli gazete ve dergilerde yere aldı. “Noktalı Hayat” (1998) adlı şiir kitabı, ölümünden sonra, Ünal Şöhret Dirlik tarafından ve yüzlerce şiir arasından seçilerek yayımlandı. Kitabın bütün desenleri de onun resim dosyasından alınmıştır.

“Hamit Keskin, emekli olduktan sonra şiir çalışmalarına daha bir hız vermişti. Onun için Coşkun Karabulut, Aykırı Sanat dergisinde şöyle yazdı: ‘Fethiye’den şairler geçti. Emekli öğretmen Hamit Keskin de Beşkaza dergisinde şiirleri çıkan bir öğretmen şair. Şimdilerde şiirden kopmuş gibi gözüken Hamit Keskin, her an patlamaya hazır bir volkan gibi. Birikimlerinin onu birdenbire şiir çemberinin içine alacağını sezer gibi oluyorum.’ (…) Kitabını hazırlarken, ‘Keşke yanında olsaydı, olsaydı da; Noktalı Hayat, Yeşillim ve öldükten sonra birkaç gazete ve dergide yayınlanan Doğa şiirini kendisine okutsaydım’ diye düşündüm. Hayal işte!...” (Ünal Şöhret Dirlik) 

NOKTALI HAYAT

Noktalı doğarız dünyaya

Noktalı yaşarız…

 

Umut dolu günler

Gözlerimiz bir noktada kesişir

Yıldızlardır

Aşklar paylaşılır sonsuzlukta

Nokta nokta kesişir.

 

An gelir alnımız kırışır

Düşünmez oluruz ileriyi

Sararmış umutlarımız olur

Sallanan zamanda

Talihimiz deriz..

VE

 “Nokta” der bitiririz.

DENKLEM

DENKLEM

Mavi bir gökyüzü

Gökyüzünde mavi bir deniz var

Sonsuzluğa kadar sürsün

Engin deniz.

 

Sonsuzluk içine bir gün

Gözlerindeki denizde

Boğulup gideceğiz

Gideceğiz bir gün.

 

Zamanı zaman içinde

Tutmak istiyor elim,

Zamanı zaman içinde

Tutmak istiyorum

Tutmak istiyor her gün.

 

Zamanı tutmak

Durdurmak  durdurmak istiyorum

Tadına doymak,

Doymak istiyorum hergün.

 

Çiziyorum kendime

Çok kenarlı beşgen

Eşkenarlı dünyada

Yaşamımız

Çözülmeyen bir denklem.

 

27.01.97-Fethiye

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör