Salih Çelik

Profesör, Akademisyen

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü

Akademisyen, biyofizik profesörü. 1947 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Bismil'de bitirdikten sonra eğitimime Ziya Gökalp Lisesine devam et­ti. Daha sonra Diyarbakır İlk Öğretmen Okulu imtihanını kazandı. Bu okulda gösterdiği başarıdan dolay, Ankara Yüksek Öğretmen Oku­luna gönderildi. Bu okulu bitirdikten sonra, üniversitelerarası giriş sınavlarına katılarak A. Ü. Fen Fakültesinin Fizik Bölümünü kazandı. Burayı da bitirdikten sonra A.Ü. Tıp Fakültesinde açılan asistanlık sınavını kazanarak, bu fakültenin Tıbbi Fizik Kürsüsünde 1,5 yıl asis­tan olarak çalıştı. D.Ü. Tip Fakültesi Fizik - Biyofizik Kür­süsü için açılan asistanlik sınavı kazanınca kazanarak Diyarbakır'a döndü. 1975 yılında doktora çalışmalarını "Guvatrojenlerin Iode - Uptake Üzerindeki Etkileri" konusunda Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tamamlayarak bilim doktoru unvanını aldı.

Askerlik görevini tamamladığı 1975 yılından itibaren Dicle Üniversitesine bağlı Diş, Fen ve Tıp Fakültelerinin eğitim ve öğretim hizmetlerinde fiili görevler aldı. 1980 yılında Biyofizik Bilim Dalında Doçent oldu. Bu yıldan itibaren D.Ü. Genel Sekreterliği, Tıp Fakültesi Dekan Vekil ve Yardımcılığı, Tıp Fakültesi Satın Alma Komisyonu Başkan­lığı görevi ve Yayın Komisyonu üyeliği, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Baş­kanlığı, Dicle Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Evli ve üç çocuk babasıdır, İngilizce bilmektedir. Türk Biyofizik Derneği Başkanı olarak da çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Salih Çelik'in çok sayıda bilimsel çalışması çeşitli dergi­lerde yayımlanmıştır.

HAKKINDA: Şevket Beysanoğlu / Diyarbakırlı Fikir ve Sanat Adamları (c. 3, s. 448, 2. bas. 1997), İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013).

 

 

 

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör