Nejla İnce

Eğitimci, Yazar, Şair

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Resim Bölümü

Eğitimci, yazar ve şair. 1957, Alacakaya (Guleman) / Elazığ doğumlu. İlkokulu ve ortaokulu doğum yeri olan Alacakaya’da tamamladı. Daha sonra Konya Kız İlköğretmen Okulundan mezun oldu ve Bursa Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi Resim Bölümü’nde lisans tamamladı. Yıllarca resim öğretmeni olarak görev yaptı ve emekliye ayrıldı.

Nejla İnce’nin, öğretmen okulu öğrenciliği yıllarında edebiyat dersine gösterdiği ilgisi ve kompozisyon yazmadaki başarısı öğretmenlerin dikkatini çekti. Annesinden dinlediği masalların içinde geçen tekerlemeler ise yüreğine ilk şiir tohumlarını ekti. Yöresel Türkiye’de Yarın gazetenin açtığı liseler arası şiir yarışmasında dereceye girdi. Bu başarı şiir yazmaya devam etmesi konusunda cesaretini arttırdı. Emekli olduktan sonra,  eşi eğitimci-yazar Ali Hikmet İnce’yle birlikte Vizyon Yayıncılık’ı kurdu (1997). Annesinden dinlediği masalları, yöreden derlediklerini de ekleyerek, Annemin Masalları genel adı altında yirmi kitap olarak yayımladı. Resim çalışmalarıyla birlikte ebru çalışmaları da yaptı.

ESERLERİ:

ŞİİR: Sevdiğini Şimdi Söyle (2004), Miladı Yok (2008).

MASAL: Annemin Masalları: Kuru Soğan, Sultan Selçuk, Yılan Bey, Sebzeci Temel, Goncagül Sultan, Terzi Kızı, Nakışçı Prenses, Bağdatlı Kör Dilenci, Güzel Prenses ve Üç Şehzade, Zümrüdüanka Kuşu, Büyülü Üç Miras, Sihirli Kediler, Sarımsak Bey, Adsız Şehzade, Karpuz Koca, İyi Bir Kadın, Keşiş Ne Gördün, Kara Dev, Hayırsever Hasan, İyiliğin Ödülü (1997).

KAYNAK: Şair Nejla İnce “Sevdiğini Şimdi Söyle” Diyor (Sarızeybek dergisi, Ağusto 2205), Emre Aydın / Öğretmenlikte Yazarlığa (Devrek Postası, 24.08.2007), İLESAM 2008 Şiir Antolojisi (2008).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör