Ömer Sami Coşar

Gazeteci, Yazar

Doğum
Ölüm
04 Mart, 1984
Eğitim
Galatasaray Lisesi

Gazeteci-yazar (D. 1919, İstanbul - Ö. 24 Mart 1984, Boğsak / Taşucu / Mersin). Galatasaray Lisesi mezunu. Gazeteciliğe 1941’de Anadolu Ajansında başladı. 1963-64 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışmasında mansiyon aldı, 1965 yılında seri röportaj dalında birinci oldu. Son Posta, Cumhuriyet, Milliyet, Yeni İstanbul gazetelerinde çalıştı. Yakın tarihi konu alan incelemeleriyle tanındı.

“Ömer Sami Coşar’ın Troçki İstanbul’da adlı kitabını okurken aklıma şöyle bir soru geldi: Acaba hakkında bu kadar çok yazılmış bir kişinin yaşamında kısa bir süre sayılabilecek “İstanbul günleri”ni inceleyen başka bir kitap var mı? Bildiğim kadarıyla yok. En azından bu çalışmanın yayım tarihine kadar olsaydı yazarın gözünden kaçması mümkün değildi, çünkü Coşar geniş bir kaynak taraması yapmış ve bunların içerisinde Troçki’nin o dönemiyle ilgili, üstelik o yıllarda yayımlanmış bazı makaleler de yer alıyor.” (Ahmet Eken)

BAŞLICA ESERLERİ:

Millî Mücadelede Anadolu Basını (1964), İstiklâl Savaşı Gazetesi, Atatürk Ansiklopedisi, Topal Osman, İhtilalin İçyüzü (Abdi İpekçi ile, 1965), Troçki İstanbul’da.

KAYNAK: Ahmet Eken / Bir Sürgünün Hikâyesi (Virgül, sayı: 52, Haziran 2002).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör