Ömer Nasuhi Bildik

Mütefekkir, Tıp Doktoru, Yazar

Doğum
26 Ağustos, 1966
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Burç

Hekim, mütefekkir, yazar. 26 Ağustos 1966 Balıkesir doğumlu. Balıkesir Kayabey İlkokulunu bitirdikten sonra İmam Hatip Lisesi'nde beş yıl okudu ve bakalorya sınavlarını vererek Muharrem Hasbi Lisesi Matematik bölümünden mezun oldu. Din, matematik, dil ve tıp eğitimi gördü.

1983-90 arası yıllarda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde önlisans, lisans, stajyerlik ve internlik eğitimleri sonunda Tıp Doktoru olarak mezun oldu ve Sağlık Bakanlığına bağlı çeşitli illerdeki sağlık birimlerinde pratisyen hekim olarak hizmet verdi.

1994 yılında Samsun Sahra Sıhhiye sonrası İzmir Ege Ordu Merkez Komutanlığı kurasını takiben faks/mesaj emri KKK/İKK antetiyle İzmir’de başladığı askerliğini sakıncalı fikir suçlusu yaftasıyla 12 aylık sürgün hayatının son beş ayında tabip teğmen rütbesiyle Uzunköprü’de tamamladı (1995). Bu yaşam kesiti içinde birtakım baskılara maruz kalarak, müteaddit defalar hicret ederek Türkiye’den ayrılıp Suudi Arabistan, Bahreyn, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ile İsviçre gibi yurtdışı ülkelerde yaşamak zorunda kaldı.

Çeşitli Ortadoğu ülkelerini dolaştı, Hac ziyaretlerinde bulundu.

ESERLERİ :                                                                                                                     

Alfa ve Omega (1998), O Ben’im (2003), Aziz Kabe ve Azize Meryem (2003), Bilge Dede (2012), Özgürlük Serüveni (2016), Şehadet (2016), Aşkın ve İçkin Filozofi (2020), Ruzname-i Hayat / Asel-i Musaffa (2020), Vizyondakiler (2020), Yakaza (2020).

İlk üç eser elyazması olduğundan sadece tüm Dünya Milli Kütüphanelerinde mevcuttur.

 

KAYNAKÇA: Yaşar Nuri Öztürk / Taze Kan Aranıyor Asıl Yobaz Yasakçılar (Akit, 3.4.1998), İhsan Işık / Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi (2001, 2004) - Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, gen. 2. bas. 2007), Ömer Nasuhi Bildik (Bilgi teyidi, Haziran 2018), Bilgi teyidi (25.03.2020).

Ruh Bengisi

Balığın gözünden seyrettim

Yeşu’nun nasıl sa’y ettiğini

Musa’nın sa’yı,  ortasından

delip geçtiğini

Hızır’ın çizdiği kavis Omega

dikenli tac oldu başıma

Oniki’den yedi, beş

sonra üç kalınca

Mağara’dan

Zülkarneyn çıktı ortaya

Üç adımda

Ruh Bengisi, zeybek raksı

Alfa ve Omega

Omega ve Alfa

Balığın gözünde nokta

Kulağı olan işitsin!

Yedi telli santur

İbrahim gamında

Şofar elinde Ayetullah Ruhullah

Melekler mehter ordusunda

Davud’un neşidesi

yıldız yıldız notalarda

gelin düğüne

Bab-ilu  konserine

raksedin Ruh Bengisiyle

Gelinin topuğu çevresinde

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör