Reşat Nuri Erol

Araştırmacı, Yazar

Doğum
00 Şubat, 1950
Eğitim
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Riyad Üniversitesi Arap Dili Enstitüsü
Burç

Araştırmacı-yazar. Şubat 1950 / Kosova doğumlu.  Çocukluğunun ilk yılları Kosova ile anne memleketi Bosna’da geçti. 1957 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a, bir süre sonra da Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine, ardından İzmir’e yerleşti. Yaklaşık on yaşında hayata atılarak  pek çok meslekte çalıştı. Kosova’da başladığı ilk tahsilini Yeni İzmir İlkokulu’nda; İzmir’de başladığı orta ve lise tahsilini, Burdur İmam-Hatip Lisesi (1970) ve Burdur Lisesi (1971) diplomalarını alarak tamamladı.

1971-72 yıllarında, yüksek tahsil (mühendislik) ve dil öğrenimi için Almanya’ya gitti. 1976 yılında, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, 1983’te Riyad Üniversitesi Arap Dili Enstitüsünü bitirdi. 1972’de, “Adil Düzen”in fikir babası Süleyman Karagülle ve arkadaşları ile Ak-Yay Mühendislik ve Müşavirlik Bürosunda ortak çalışmalara başladı.  Süleyman Karagülle MSP İzmir İl Başkanı olduğu dönemde da MSP İzmir Gençlik Kolu Başkanı olarak görev yaptı. Yine o dönemdeki on beş günlük Tek Yol dergisi ile Ak-Yay Kaynak Yayınlarının  kuruculuk ve yöneticiliğinde bulundu.

MSP İzmir Merkez İlçe Başkanı iken meydana gelen 12 Eylül 1980 darbesi ardından, 1981-88 yıllarında, S. Arabistan’da iki yıl tahsil ve beş yıl çalışma yaptı. 1988 yılında yeniden Türkiye’ye döndü. RP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı İslâm Medeniyeti Vakfı kurucu üyelik ve yöneticiliği görevlerinde bulundu. Yazıları Millî Gazete, Tek Yol dergisi, Ak-Evler bültenleri ile değişik dergi ve gazetelerde yayımlandı.

ESERLERİ

(Süleyman Karagülle ile birlikte): İslâm Devlet ve Dünya Düzeni, İslâm’da Denge 1 / Para (2000), Alternatif Faizsiz Banka.

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör