Ömer Faruk Hilmi

Araştırmacı, Yazar

Doğum
Eğitim
Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü

Araştırmacı-yazar. 1964, Siverek / Şanlıurfa doğumlu. İlkokulu, ortaokulu, İmam Hatip Lisesinden sonra Anadolu Üniversitesinde İşletme Fakültesi İşletme Bölümü ile İktisat Fakültesi, Kamu yönetimi bölümünü bitirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesinde, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler dallarında yüksek lisans yaptı. American Metropolitian University’de doktora yaptı. İslam Aleminin Siyasal Sorunları ve İslamı Kaynaklar Çözüm Önerileri teziyle doktur oldu. El-Camiatul-İslamiyye el-Meftuha (Mısır) Üniversitesinde Tefsir dalında doktora yaptı. Havassul-Kur’an teziyle doktur oldu.

İlk yazıları Yeni Düşünce gazetesinde yayımlandı. Yazılarını uzun yıllar Reha gazetesinde yazdı. Siverek’te Türkiye gazetesinin, Şanlıurfa’da Yeni Asya Gazetesi’nin büro temsilciliği görevinde bulundu. Adana’da çıkan Olay gazetesinin kültür sanat sayfalarını hazırladı. Reha ve Ufuk gazetelerine köşe yazarlığı yaptı.

ESERLERİ (Araştırma-İnceleme):

İmam Sekkani Hazretleri ve Sekkanizade Hoca Şakir Vakfı (1996), Güneydoğu’da Töre ve Kan Davaları: GAP’ın Üzerine Törelerin Kanlı Gölgesi Düşmemeli (2000), Hızır Aleyhisselam (2000), Sevgi ve Hoşgörü (2000), Üzeyr Aleyhisselam (2000), Allâh C.C.’nun Mübârek Sıfat ve Güzel İsimleri Allah C.C. Güzel İsimlerinin Havassı Ruhu''l-Beyân Tefsiri Tercümesi (Yekünü 30 Cilt), Kırk Hadis Efendimiz (S.A.V.) Sohbetleri,  Efendimiz’in (S.A.V.) Yüz Vasiyyeti, Peygamberimizi Ağlatan Hadiseler, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hazretlerinin İlginç Rüyaları, Sual-Cevaplı İslam İlmihalı,  Muhtasar Namaz Hocası,  Muhtasar Şafiî İlmihali,  Muhtasar Şafiî İlmihali, Seyyid Hüseyin Hazretleri,  Ramazan-ı Şerif  ve Oruç Sevgi ve Hoşgörü, Üzeyr Aleyhissselâm, Yuşa Aleyhisselâm, İlhanlı Hacı Cevher Efendi, Dünyanın Sekizinci Harikası, Nemrud Dağı, Kadın ve Yetimlerin Miras Hukuku, Kasîde-i Bürde Şerhi, Fazilet ve Havâssı, İslam Akâidi, Hızır Aleyhisselâmın Duaları, Cin Büyü ve Nazardan Korunmanın Manevî Yolları, Rızkın Anahtarları, Kur’an’dan Dualar (Kur'ân-ı Kerim Sûre ve Âyetlerinin Fazilet ve Havâssı), Hukuku’l-Emvat (Ölü Hakları), Sahabe Safvan Bin Muattal (R.A.) Hazretleri, Hidâyetü’l-Hidâye (İmam Gazaliden Tercüme), Tefekkür Tezekkür ve Hikmet Deryası (Hikemü’l-Atâiyye Tercümesi).

KAYNAKÇA: Ömer Faruk Hilmi / Sevgi ve Hoşgörü (2000), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007), Dr. Ömer Faruk Hilmi Bilgi Teyidi (Ekim 2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör