Halil Çeltik

Edebiyat Araştırmacısı, Araştırmacı

Doğum
27 Mart, 1970
Eğitim
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü
Burç

Edebiyat araştırmacısı. 27 Mart 1970, Ankara doğumlu. İlköğrenimini Akçakese köyünde, ortaöğrenimini Ankara’da Tevfik İleri Lisesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü (1994) mezunu. Lisans tezi: “Bostanoğlu Şıh Mehmet ve Mecmuası”. Bir süre Gaziantep’te edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. Yüksek lisans çalışmasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eski Türk Edebiyatı Bölümünde “Ömer Ferit Kam ve Âsâr-ı Edebiye Tedkikatı” teziyle tamamladı. Divan Sahibi Rumeli Şairlerinin Şiir Dünyası” teziyle de doktor oldu (2004). 1996’dan itibaren Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı.

Makalelerini Türk Kültürü, Bilig, Dergâh, Bilge, Millî Eğitim, Türklük Bilgisi Araştırmaları, Yeni Türkiye, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, Hikmet İlmî Araştırmalar Dergisi, Tasavvuf, Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, Bilge, İlmî Araştırmalar dergilerinde yayımladı. İLESAM üyesidir.

ESERLERİ:

Türk Edebiyatında Tasavvufî Rüyâ Tâbirnâmeleri (Mustafa Tatcı ile, 1995), Ömer Ferit Kam ve Âsâr-ı Edebiye Tedkikatı (1998), Âriflerin Delili / Burhânü’l-Ârifîn ve Necâtü’l-Gâfilîn (M. C. Çakır ile, 1998), Osmanlı Dönemi Kırım Türk Edebiyatı (Cemâl Kurnaz ile, 2000), Ömer Ferit Kam - Divan Şiirinin Dünyasına Giriş / Âsâr-ı Edebiye Tetkikatı (2003), Kırımlı Selim Dîvâne / Âriflerin Delili Müşkillerin Anahtarı (Mustafa Tatçı ile, 2004).

KAYNAK: Cemre (sayı: 7, Mart-Nisan 1998), Türkiye’de Kim Kimdir (1998).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör