Recep Cici

İslam Hukukçusu

Doğum
Eğitim
Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü (Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi)

İslâm hukuku araştırmacısı. 1960, Beylerbeyi köyü / Kandıra / Kocaeli doğumlu. İlkokulu köyünde bitirdi (1970). İzmit İmam Hatip Lisesi (1977), Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü (1981) mezunu. Çalışma hayatına Kandıra vaizi olarak başladı. 1985’te Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Serahsî, Gazzâlî ve İbnü’l-Humâm’a Göre Emir Nehiy Tahlili” konulu tezle yüksek lisansını, 1995’te “Kuruluştan Fatih Devrinin Sonuna Kadar Osmanlılar’da Fıkıh Çalışmaları” teziyle de doktorasını bitirdi.

İstanbul Çengelköy’de imam hatiplik (1984-90) ve Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde de vaizlik (1990-93) yaptı. 1988-90 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezine devam etti. 1994 yılında UÜ İlâhiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Aynı fakültede öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

Telif ve çeviri makaleleri UÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi’nde yayımlandı. TDV Ansiklopedisi’nde maddeler yazdı. Alanıyla ilgili sempozyumlara katılarak tebliğler sundu. Osmanlı Dönemi İslâm Hukuku Çalışmaları Kuruluştan Fatih Devrinin Sonuna Kadar (2000) adlı bir basılı eseri vardır.

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör