Ravza Kavakçı Kan

Bilgisayar Mühendisi, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
30 Mart, 1972
Eğitim
Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Burç

Bilgisayar mühendisi, siyasetçi, milletvekili, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. 30 Mart 1972’de İstanbul’da doğdu. Fazilet Partisi 21. dönem milletvekillerinden ilk başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’nın kız kardeşi; Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ile Gülseren Gülhan Kavakç'ın kızlarıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra 1993’te Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Avrupa Çalışmaları üzerine yüksek lisansını tamamladı. Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Avrupa Çalışmaları üzerine yüksek lisansını tamamladı. Doktora eğitimini Türkiye’nin rol modelliği kavramını temsil gücü aşısından Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde  inceleyen tez çalışması ile Washington DC’deki Howard Universitesi’nde tamamladı (2013). Türkiye’nin ilk elektronik bilet sistemi olan AKBİL Projesi mühendis ekibinde ve Müşteri Hizmetleri kurucu şefi olarak Belbim A.Ş.’de profesyonel hayata başladı (1994). 2008’de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden fon alan ilk projesinde proje koordinatörü olarak çalıştı.

Doktora sürecinde iki kitap bölümü yazmış olan Kavakçı Kan, milletvekili olmadan önce  İstanbul Ulaşım A.Ş. Proje Müdürlüğü’nde çalıştı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Amerikan Dış Politikası, Ortadoğu Politikası, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Uluslararası İlişkilerde Göç Sorunu ve Uluslararası Örgütler derslerini verdi.  Akademik ilgi alanları arasında Oryantalizm, postkolonyal düşünce, discourse çalışmaları yani sıra Türkiye’nin Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Amerika ile ilişkileri gelmektedir.

Kavakcı Kan 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İstanbul Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanlığını yürüttü. 1999 seçimlerinde Bahçelievler belediye meclis üyesi adayıyken aynı zamanda il teşkilatı görevlendirmesi ile İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı kız kardeşi Merve Kavakcı’nın seçim kampanyasını yürüttü. Üsküdar Üniversitesi  Postkolonyal Calışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi  Yönetim Kurulu üyesi olmanın yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde çalışma yaptı.

29 Mayıs 2017'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belli oldu. Bu MYK'da İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın yerine Ravza Kavakçı Kan getirildi.

25. ve 26 dönemler Ak Parti İstanbul milletvekili seçilen Dr. Ravza Kavakcı Kan, Dr. Osman Kan ile evli ve Erva Kan’ın annesidir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir

KAYNAK: Ravza Kavakçı Kan (milliyet.com.tr, 12.12.2015). 26. Dönem Milletvekilleri –İstanbul 1. Bölge (akparti.org.tr, 27.05.2016), Erdoğan'ın A Takımı açıklandı. İşte yeni MYK (29.05.2017).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör