Murat Akan (Gazeteci Yazar)

Gazeteci-yazar

Eğitim
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi
Burç

Gazeteci yazar. 1969 yılında Gümüşhane/Kelkit’te doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini aynı ilde tamamladı. 1991 yılında Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanan yazar, bu okuldan 1995 yılında mezun oldu. 2006 yılında Özel Okan Üniversitesi’nde Yüksek Lisans öğrenimine başlayan yazar, 2008 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin açmış olduğu ‘Siyaset Okulu’ kursunu da tamamlayarak, siyaset sertifikası aldı.

Yazar, fiili olarak üniversite yıllarında başladığı gazetecilik mesleğinde, ulusal basının birçok görsel ve yazılı yayın organlarında 11 yıl Polis- Adliye muhabiri olarak çalıştı. Çeşitli dergi ve gazetelerde Ortadoğu ve Su Sorunuyla ilgili makale ve dizi yazıları yayımlandı.

2002 yılında kendi isteği ile son çalıştığı kurumdan ayrılan yazar, çeşitli kamu kuruluşlarında da yaklaşık 10 yıl Basın Danışmanı olarak görev yaptı. Diriliş Postası gazetesinde yazıları yayımlanıyor, Beyaz tv'de programlara katılarak analizler yapıyor. Orta seviyede İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilen Akan, evli ve 3 çocuk babası.

 

Kitapları:

 

Derin Şifreler - Komploların Kronolojik Analizi (2008), Üst Akıl - Derin İktidarın Küresel Efendileri (2016), Kozmik Karargah (2017), Nato'nun İslam’la Savaşı (2018).

 

KAYNAKÇA: Murat Akan kimdir? - Murat Akan kitapları (idefix.com, eren.com.tr, 18.05.2019), Murat Akan (dirilispostasi.com, 28.08.2019), Murat Akan (hayatyayinlari.com, 29.08.2019), Bilgi teyidi (29.08.2019).

 

 

DERİN ŞİFRELER - KOMPLOLARIN KRONOLOJİK ANALİZİ

DERİN ŞİFRELER - KOMPLOLARIN KRONOLOJİK ANALİZİ

 

Murat Akan    

 

Artus Kitap

 

Derin Şifreler, Türkiye'nin 90'lı yıllarla birlikte içine girdiği ve bir türlü etkisinden kurtulamadığı fetret dönemine ilişkin suikast ve kitlesel olayların şifrelerini veriyor. 'Karanlık Güçlerin' istikrarı bozmak adına düzenlediği provokatif eylemlerin tarihleri ve birbirleriyle olan bağlantılarına dikkat çeken Derin Şifreler, 1990-2008 yılları arasında yaşanan suikast ve kitlesel eylemlerin fotoğraf karelerini birleştirerek, hedefteki 'bütünü' gözler önüne seriyor.

Derin Şifreler'de Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vurmuş, 28 Şubat Süreci, Susurluk Kazası, yerli istihbarat birimleri arasındaki örtülü mücadele, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Orgeneral Eşref Bitlis, Ahmet Cem Ersever suikastları, Ergenekon Operasyonu ve Danıştay Saldırısı ile Sivas, Başbağlar ve Gazi Olaylarının yanı sıra; Doğu Perinçek, Tarık Ümit ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında da yeni ve ilginç bilgilerin analizi yapılıyor.

Bu kitapta Türkiye'de yaşanan ve birbirinden bağımsızmış gibi görünen suikast ve kitlesel eylemlerin, aslında birbirleriyle ne kadar bağlantılı olduğunu hayretle okuyacaksınız.

 

 

Kitaptan:

 

"Derin olayların kimler tarafından ve niçin yapıldığını anlayabilmek için sadece bir olaya takılıp kalmak, konuyu gereksiz detaylarla teferruatlandırmak, olayı içinden çıkılmaz bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Biz bu yüzden, Türkiye'nin bir dönemine damgasını vuran 'karanlık' olayları tek tek ele alarak, birbirleri arasındaki benzerlikleri, bağlantıları ve zamanlamalarındaki ilginçliği ortaya koymaya çalıştık. Kitapta yer alan her bir konunun, yüzlerce sayfalık birer kitap olabileceğinden de şüphemiz yok. Ancak eğer bir 'karanlıklar devrini' ortaya çıkarmak, en azından bu konuda bir fikir vermek istiyorsanız, bütünün parçalarını toplamanız gerekiyor. Eğer bütün bir resmin parçaları tek tek legoların üzerinde kalmışsa, yapılacak tek şey; ana resmi görebilmek için legoları birleştirmek olacaktır. Bizim bu kitapta yaptığımız işte budur. 1990 yılında başlayan faili meçhul cinayetler zinciri, Susurluk tartışmaları ve 28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmelerin şifreleri çözüldüğünde, ana resmin kendiliğinden ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu resmin adına siz ister 'derin devlet' ister 'Ergenekon' ister 'Kontrgerilla' isterseniz 'Gladio' deyin."

 

Yazar: Arka Kapak

KOZMİK KARARGAH

KOZMİK KARARGAH

 

Murat Akan

 

Yayınevi: Hayat Yayıncılık

 

1843 yılında New York’ta kurulan ve günümüzde 7 kıtada örgütlenerek dünyayı yöneten siyonist gizli örgüt ‘B’nai B’rith Teşkilatı belgeleriyle bu kitapta deşifre oluyor.

Kitapta yer alan ilginç konulardan bazı başlıklar:

B’nai B’rith Teşkilatı, ‘eğitim’ yoluyla Osmanlı’yı nasıl parçaladı?

B’nai B’rith, Sultan Abdülhamid’i devirmek için kimleri kullandı?

Yahudileri katleden Hitler, Almanya’daki B’nai B’rith Locası’nı neden kapatmadı?

B’nai B’rith Teşkilatı’nın Türkiye’deki XI. Büyük Bölge Locası’nın merkezi nerede ve nasıl çalışıyor?

B’nai B’rith’in kirli işler hücresi Anti Defamation Leauge’in (ADL)

FETÖ ile bağlantısı ne?

Amerika’nın paralel devleti AIPAC Beyaz Saray’ı nasıl ele geçirdi?

Birleşmiş Milletler (BM) binasının yerini bağışlayan siyonist kim?

Avrupa Birliği ve Bilderberg’i kuran B’nai B’rith üyesi kim?

Dünya liderlerini kim belirliyor?

Bilderberg onaylı Türk liderler kim?

Adnan Menderes neden asıldı?

George Soros B’nai B’rith’in gizli kasası mı?

Gezi Ayaklanmasını kimler, nasıl tezgahladı?

B’nai B’rith Fetullah Gülen’i nasıl keşfetti?

Gülen’in ‘Büyük Abi’si kim?

B’nai B’rith ile Fethullah Gülen Altunizade’de ne görüştü?

FETÖ’yü dünyaya pazarlayan Neo-conlar kim?

15 Temmuz darbe girişimini kimler niçin tezgahladı?

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

 

 

 

 

Yazar: Arka Kapak

NATO'NUN İSLAMLA SAVAŞI

NATO'NUN İSLAMLA SAVAŞI

 

Yazar: Murat Akan

 

Yayınevi : Hayat Yayıncılık

 

 

Şimdiye kadar NATO hakkında pek çok makale, pek çok kitap yazıldı. Ancak sözde komünizme karşı bir “askeri güvenlik paktı” olarak kurulan NATO’nun İslam’a karşı yürüttüğü savaş konseptini bugüne kadar kimse gündeme getirmedi. Oysa NATO, aslında kuruluşundan beri bir Haçlı ordusuydu. Bunu 1990 yılına kadar gizlemeyi başardılar. Ancak Tapınak Şövalyeleri’nin Haçlı Seferleri’nde yapmış olduğu görev, 1990’lı yıllardan sonra resmen NATO’ya verildi. Komünizmin çökmesiyle birlikte, NATO’nun yeni ‘düşmanı’ olarak İslam seçildi.

 “Üst Akıl” isimli kitabıyla dünyayı yöneten küresel çeteyi deşifre eden Araştırmacı-Yazar Murat Akan, bu kitabıyla da Evanjelizm’in küresel ordusu Derin NATO’nun İslam’la olan savaşını ifşa ediyor. Aynı zamanda ABD’nin NATO’yu kullanarak Türkiye’yi nasıl ‘savaşsız işgal’ ettiğini de çarpıcı belgelerle ortaya koyan yazar, Derin NATO’nun 1990’dan sonra İslam dünyası ve Türkiye’ye çektiği ‘örtülü operasyonları’ belgeleriyle gözler önüne seriyor.

 

İşte kitaptan bazı çarpıcı başlıklar:

 

ABD, savaşmadan Türkiye’yi nasıl işgal etti?

ABD, Osmanlı’daki terör örgütlerini neden destekledi?

Misyoner okullarıyla Osmanlı nasıl çökertildi?

Robert Koleji’nin büyük sırrı ne?

Milli Eğitimi ABD Büyükelçisi mi yönetiyor?

Türkiye’nin resmi dininin Hıristiyanlık olması için kimler teklif verdi?

Ankara’nın göbeğindeki ABD gizli ordusu ne iş yapar?

Hangi anlaşmalarla ABD ve NATO’ya Türkiye’yi işgal yetkisi verildi?

15 Temmuz’da NATO işgali nasıl önlendi?

1990’lardaki faili meçhul cinayetlerdeki Derin NATO parmağı nasıl deşifre oldu?

NATO’nun Türkiye’yi gizli işgal planı var mı?

Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Ahmet Taner Kışlalı hangi Gladio belgesindeki talimatlar doğrultusunda öldürüldü?

Hizbullah silahlarının NATO’ya ait olduğu nasıl tespit edildi?

 

NATO karşıtı Eşref Bitlis Paşa ve ekibi neden tasfiye edildi?

ABD’nin bugünkü Ortadoğu projesinin gerçek amacı ne?

 

Yazar: Arka Kapak

ÜST AKIL - DERİN İKTİDARIN KÜRESEL EFENDİLERİ

ÜST AKIL - DERİN İKTİDARIN KÜRESEL EFENDİLERİ

 

Murat Akan

 

Hayat Yayıncılık

 

Elinizdeki bu kitap, Türk/İslam coğrafyası üzerinde iki asırdan beri yürütülen küresel operasyonları belgeleri ve örnekleriyle deşifre ediyor. Kitap, Tanzimat'tan günümüze kadar yaşanan önemli siyasi olayların fotoğraf karelerini birleştirerek gizlenen 'bütünü' gözler önüne sererken; birbirinden bağımsızmış gibi görünen tarihi olayların, aslında birbirleriyle ne kadar bağlantılı olduğunu siz okuyucuların dikkatine sunuyor…

Kitapta; 'Eğitim' yaftası altında örgütlenerek yetiştirdiği yöneticilerle Osmanlı ve Türkiye'ye operasyon çeken "Alliance Israelite Universelle" teşkilatının karanlık yüzü, Osmanlı coğrafyasına "şarkiyatçı" adı altında gelip casusluk yapan küresel efendiler, 1. Dünya Savaşı'nı yedi yıl önceden bilen Alexander Helphand'ın (Parvus Efendi) Türkiye operasyonu, Üst Aklın kara para imparatorluğu Oppenheim tefecilik firmasının Osmanlı üzerindeki gizli faaliyetleri, İngiliz casusu ve sahte derviş Arminius Vambery'nin Orta Asya seyahatinin bilinmeyen nedenleri, 31 Mart Vaka'sı ile Gezi İsyanı arasındaki tarihi benzerlikler, Osmanlı'da ilk derin devleti kuran İngiliz Büyükelçisi Lord Stratford Canning'in Osmanlı üzerinde çevirdiği dolaplar, İttihat ve Terakki içerisindeki Yahudi/Mason cephe, bizlere 'kahraman' diye tanıtılan tarihi simaların aslında nasıl birer 'cüce' oldukları, Ortadoğu'daki vekalet savaşlarının perde arkası, Irak ve Suriye'nin parçalanma planlarını 34 yıl önce raporlaştıran İsrailli diplomatın inanılmaz kehanetleri, Türkiye'nin neden bir "Sivil Anayasa" yapamadığı ve Osmanlı'dan günümüz Türkiye'sine kadar anayasaların kimler tarafından yapıldığı, 28 Şubat'ı aslında kimlerin niçin tezgahladıkları ve Üst Aklın Recep Tayyip Erdoğan operasyonu gibi bir solukta okuyabileceğiniz ilginç konular yer alıyor.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Yazar: Arka Kapak

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör