Semih Vaner

Siyaset Bilimci, Akademisyen

Doğum
-
Ölüm
18 Şubat, 2008
Eğitim
Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Siyaset bilimci, akademisyen (?, İstanbul’da – Ö. 18 Şubat 2008, Paris). St. Benait Lisesi ile Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Paris Sorbonne Üniversitesi’nde siyaset bilimi üzerine doktora yaptı. Bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi’nde çalıştı. Daha sonra Fransa'da Siyaset Bilimleri Ulusal Kuruluşu (FNSP), Uluslararası İncelemeler ve Araştırmalar Merkezi'nde araştırmacı, Cahiers d'Etudes sur la Méditerranée et le Monde Turc- Iranien (CEMOTI) adlı derginin kurucusu ve yöneticisi oldu. Yeniyüzyıl gazetesinde köşe yazıları yazdı. Doğu Akdeniz ve Türk-İran Dünyası Çalışmaları Derneği Başkanı oldu. 18 Şubat 2008 günü Paris’te öldü, Bağneux’daki Parisien Mezarlığımda toprağa verildi. 2007 yılından itibaren kanser tedavisi görüyordu.

ESERLERİ:

Türk - Yunan Uyuşmazlığı (1990), Unutkan Tarih (1997), Sovyetlerden Sonra Türk Dili Ala­nı, Türkiyeli ya da Türkiyesiz Avrupa (Deniz Akagül ile).

KAYNAK: Cengiz Çağla / Semih Vaner’in Ardından... (bianet.com, 18.2.2008), Türkiye Kültür ve Sanat 2009 Yıllığı (2009), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2015).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör