Murtaza Korlaelçi

Felsefe Tarihçisi

Eğitim
Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Fransız Dili ve Edebiy

Felsefe tarihi araştırmacısı. 1947, Kahramanmaraş doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu şehirde bitirdi. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1974) ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü (1980) mezunu. Doktorasını 1980’de “Pozitivizmin Türkiye’ye Girişi ve İlk Etkileri” başlıklı tezi ile AÜ İlahiyat Fakültesinde tamamladı. 1983’te Erciyes Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Din Felsefesi ve Mantık Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. Burada, 1986 yılında da doçent, 1992’de profesör oldu. 1996 yılında AÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalına atandı. Çalışmalarını AÜ İlâhiyat Fakültesinde profesör öğretim üyesi olarak sürdürdü.

Telif ve çeviri makalelerini 1984 yılından itibaren EÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Felsefe Arşivi, Felsefe Dünyası, Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi ve ortak kitaplarda yayımladı. Felsefe Dünyası dergisinin yayın kurulunda yer aldı. Din felsefesi alanında birçok bilimsel toplantıya konuşmacı olarak katıldı, bildiriler sundu. Türk Felsefe Derneği (yönetim kurulu) üyesidir.

ESERLERİ:

ARAŞTIRMA-İNCELEME: Pozitivizmin Türkiye’ye Girişi (1986).

ÇEVİRİ: Egzistansiyalizm Üzerine Dersler (Roger Verneaux’den, 1994), Çağdaş Ateizm Üzerine Dersler (R. Vernaux’tan, 2001), Ateistlerin Tanrısı (R. Coffy’den, 2003).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör