Murat Elaldı

Yönetici, Eğitimci, Yazar

Doğum
18 Ağustos, 1968
Eğitim
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Burç

Eğitimci, yönetici, yazar. 18 Ağustos 1968, Simav / Kütahya doğumlu. Osmanbey İlkokulu (1978), Simav İmam-Hatip Ortaokulu (1981), Simav İmam-Hatip Lisesi (1986) ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (1991)’ni bitirdi. Konya Selçuklu Meydan İstasyon Camii İmam Hatipliği (1987-91), Malatya Erkenek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği (1992-95), Malatya İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenliği (1995-98), Bursa Osmangazi Hamzabey İlköğretim Okulu, 1.Murat İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği (1998-99), Bursa Nilüfer İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenliği (1999), Bursa Eşref Ergin, Celal Bayar, Akpınar, Mukaddes Yazıcılar İlköğretim okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği (1999-2003), Bursa Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu müdür yardımcılığı (2003-12), Bursa Osmangazi Şehit Jandarma Çavuşu Erman Aydın İmam Hatip Orta Okulu Müdür Yardımcılığı (2012-13), Bursa Nilüfer Özlüce Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcılığı (2013-15), Üçevler Şehit Faik Gökçen İlkokulu Müdür Yardımcılığı (2015-16),Tuna İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü (2016-) görevlerinde bulundu.

Halen Bursa’da ikamet etmekte olan Murat Elaldı; Mine hanımla evli olup; Şehadet Azime, Mücahit Şükrü, Şuranur adlarında üç çocuk babasıdır.

Murat Elaldı’nın ilk yazılı ürünü 1998 yılında “Konya Postası” gazetesinde yayımlandı. 1996 yılında, Malatya’da yayımlanan “Hakka Özlem” gazetesinin, “Anahtar” kültür-edebiyat dergisinin ve 2013 yılında, Bursa’da yayımlanan “Turkuaz-Yeşil” dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.Yeni Şafak” gazetesi “Öğrenciler İçin Din ve Hayat” kitabını okurlarına promosyon olarak verdi (2010). Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi üyesi olan Elaldı, Uludağ Yayınları Yayın Kurulu ve Sır Yayınları Yayın Kurulu üyeliği yaptı.

ESERLERİ:

Çocuklar İçin Din ve Hayat (Bursa, 2007), Öğrenciler İçin Din ve Hayat (Bursa 2009), Eğlendirerek, Sevdirerek Öğreten Kitap Din Kültürü ve Ahlak (2011), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 8. Sınıf Konu Anlatımlı, Kazanım Merkezli Soru Bankası  (2016).

KAYNAKÇA: Bursa Olay Gazetesi (2010), Bilgi Formu (kendisinden alınan bilgiler, 2014), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2017).

HAYAL OKULU

4 Mart 2014 tarihli Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Okulları Yöneticilerine gönderdiği “Eğitim öğretim kılavuzu” başlıklı resmi yazının 18. Maddesine cevaben kaleme alınmıştır.

 

Bismillahirrahmanirrahim.

 

Okulun giriş kapısında sözlerin en güzeli bu söz beni karşılamalı.

Okulun her duvarı benim hayatımı anlamlandırmalı.

Zil sesinin olmadığı,

yoklamaların yapılmadığı,

yüksek ses kirliliğinin olmadığı,

cep (telefonu) bilgisayarı başta olmak üzere,

kılık kıyafet dayatmalarının olmadığı,

Her öğrencinin zevkle okula geldiği,

Her öğretmenin aşkla okula geldiği,

Sevgi ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu,

Küfür, argo ve negatif sözlere itibar edilmediği bir okul.

Her sabah yeni, yepyeni, taptaze bir güne uyanan öğrenci ve öğretmenlerin “Elhamdülillah” yine gönül dostlarımla, yol arkadaşlarımla (öğrencilerimle, öğretmenlerimle) buluşacağım diyebileceği “eğlenceli ve renkli” bir okul.

Her sabah Kur’an tilavetiyle açılan bir okul.

Her sabah öğrenci ve öğretmenlerin ortak kahvaltı ve sabah sporunu yaptığı ilk etkileşimin burada başladığı bir okul.

Derslerde her öğrencinin kendini değerli hissedeceği ortamın hazır olduğu bir okul.

“Her öğrenci Özeldir.” İlkesiyle hareket eden öğrencilerine Allah’ın birer emaneti gözüyle bakan, kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi öğrencilerine yapmayan öğretmenlerin istihdam edildiği bir okul.

Her dersin ilk 5 dakikasında değerler eğitiminden, Kur’an ı Kerimin ahlaki hükümlerinden, Yaşayan Kur’an Hz. Muhammed sav. Efendimizin güzel ahlakından bahsedilen bir okul.

Hocasına musalladaki ceset gibi teslim olmuş, saygıda kusur etmeyen,önce arkadaşlarının mutluluğunu önceleyen,”illa edep, illa ilim” diyen,araştıran, sorgulayan öğrencilerin yetiştiği bir okul.

Öğle yemeğini öğrenci, öğretmen ve personelin beraber yediği, öğle namazını beraber eda ettiği bir okul.

Her dersin uygulamalı öğrenildiği, bunun için uygun ortamların hazır olduğu bir okul.

Her öğrencinin sportif, sanatsal birer hobisinin gerçekleştirildiği bunun için uygun ortamların hazır olduğu bir okul.

Kendi söküğünü dikebilen, yemeğini yapabilen, ütüsünüyapabilen, domates… yetiştirebilen, hanımeli çiçeği… dikebilen, yumurta toplayabilen, sütsağabilen, yüzebilen, ata binmeyi becerebilen öğrenciler yetiştiren bir okul.

Her öğrencinin günlük tuttuğu bir okul.

Yüzme, atabinme, uygulamalı tarım, elsanatları, biçki-dikiş, nakış, en az bir spor sanatı, müzik aleti derslerinin, ecdad dili Osmanlıca’nın da zorunlu dersler arasında olduğu bir okul.

Ders saatlerinin 30, teneffüslerin 15 dakika olduğu, günde 6 saat ders yapıldığı öğleden sonra gezilerin, sporun, okumaların, pikniklerin, sosyal ve sportif faaliyetlerin olduğu bir okul.

‘’Faydasız ilimden sana sığınırım’’ nebevi ilkesi gereğince ders kitaplarındaki gereksiz, lüzumsuz bilgilerin ayıklandığı az, öz,hayatı kolaylaştırıcı, O’na yaklaştırıcı bilgilerin öğretildiği bir okul.

Doğallığın, sadeliğin hakim olduğu israftan ve lüzumsuz masraflardan kaçınıldığı veliye ekonomik yük getirmeyen bir okul.

Okul velilerinin de eğitim içerisine alındığı, okulun tüm birimlerinin velilerin ve öğrencilerin yılın 365 günü hizmetinde olan bir okul.

Okul tatil olduğunda öğrenci seviniyorsa o okulda problem var demektir.

Okul tatil olduğunda üzülen, eyvah arkadaşlarımdan, öğretmenlerimden ayrı kalacağım dedirtecek “eğlenceli ve renkli” bir okul.

Değerli dostlar ben hayalleriyle yaşayan bir insanım. Bunlar benim hayal ettiğim okulun özelliklerinden bazıları… Sizlerle bir sırrımı paylaşayım. Bugüne kadar hayallerim bir bir gerçekleşti. Ben inanıyorum ki gün gelecek okul hayallerim de gerçekleşecek İnşaallah ü Teala. Hamd Alemlerin Rabbı Allah’adır. Ancak O’na ibadet eder ve O’ndan yardım isteriz.

Ya Rabbi bizleri en hayırlı eğitim, öğretim ortamlarına kavuştur. Her şeyin en iyisini Sen bilirsin.

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör