Nursen Deliktaş

Yazar, Şair

Doğum
19 Ekim, 1947
Eğitim
Çorlu Lisesi
Burç

Şair ve yazar. 19 Kasım 1947, Lüleburgaz / Kırklareli doğumlu. Kars Ardahan Karabekir İlkokulu, Bahçelievler Ortaokulu, Çorlu Lisesi (1965) mezunu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki öğrenimini yarıda bırakıp İstanbul’daki bir sigorta şirketinde memur olarak çalışmaya başladı (1966). Daha sonra vekil öğretmenlik, özel matematik öğretmenliği, 1998-2005 arası Bakırköy Belediyesi’nde kültür-sanat danışmanlığı yaptı. 2001 yılından itibaren Bizim Anadolu gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmalarını sürdürdü. İLESAM, MESAM, Bakırköylü Sanatçılar Derneği üyesi oldu.

 İlk yazısı, 1992 yılında İstanbul Yanihaber gazetesinde çıkan bir eleştiriydi. Sonraki ürünleri  Yenises (İstanbul), Bizim Anadolu, Balıkesir Barosu Mecmuası, Eflatun, Ana, Tarla, Çağrı, Size gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Bir dönem Bakırköy FM radyosunda “Şiir Akşamları” isminde bir program yaptı. “Nasıl Öpmem Ellerinden” ve “Sonbaharda Aşk” gibi yirmi kadar şiiri İsmail Ötenkaya, Ferah Çetin, Naim Okay, Mustafa Malay, Zübeyde Öktem, Cem Özkarslı, Hikmet Haznedar tarafından bestelendi. Seksen kadar eseri TRT Türk Sanat Müziği Repertuarına alındı.

Yalın, fakat etkili bir şiir dili var. Söylemek istediklerini yapmacıksız, kalbinden geldiği gibi, ama şiirleştirerek söylemesini biliyor. Bu yüzden başarılı olan ve beğenilen şairimizin bazı şiirleri bestelenmiş olup, TRT repertuarına girmiştir. (…) Deliktaş öyle uzun şiirler yazmıyor. Yazdıklarının hemen hepsi normal ve kısa diyebileceğimiz parçalar. Özellikle kısa şiirleri tebessüm ettirici ve çoğunlukla da düşündürücü.” (Ayhan İnal)

ESERLERİ:

ŞİİR: Sensiz Bahar (1992), Heyamola (1995), Eylül Gözlüm (1999).

ÖYKÜ: Artık Büyüyorum (2003).

KAYNAK: Ayhan İnal / Heyamola (Size, Aralık 1996), Feyzi Halıcı / Eylül Gözlüm - Kerim Aydın Erdem / Eylül Gözlüm (Çağrı, Ocak 1999).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör