Necdet Eminağaoğlu

Yönetici, Eğitimci, Şair

Doğum
Eğitim
Giresun Eğitim Yüksek Okulu

Şair, eğitimci, yönetici. 1942, Şavşat / Artvin doğumlu. Ortaokulu ilçesinde, öğretmen okulunu Artvin’de okudu. 1961 yılında Rize’de göreve başladı. Yirmi dört yıl değişik yerde sınıf öğretmenliği yaptı. Giresun Eğitim Yüksek Okulunu (1983) bitirdi. 1985 yılından itibaren Şavşat Millî Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. 1994’te emekli oldu.

Şiire öğrencilik yıllarında başladı. Yazdığı şiirleri; okullarda belirli gün ve haftalarda, bayramlarda, şenliklerde okundu. Ayrıca yerel gazetelerde, web sitelerinde, Şavşat’tan Nağmeler Antolojisinde yayımladı.

“Ozanımız Necdet Hocanın şairlik yönü çok farklıdır. Bayramlarda, belirli gün ve haftalarda uygun şiir bulmakta zorlanan öğrenci ve öğretmenlerimize en kısa sürede şiirleri yazar ve kendilerine verirdi. İçindeki bu coşkunun kırlarda açan onun için bir ilham kaynağı olan Sarıgül’den kaynaklandığını görmekteyiz.” (Osman Suner)

“Yıllardan beri gönül tellerini titreten, her şeyi mısralara döken, acılarını, hüzünlerini kendine saklamayıp dostlarıyla paylaşan şiir dostudur Necdet Eminağaoğlu.” (Salih Altun)

ESERLERİ (Şiir):

Sarıgül, Değirmen Taşı, Gönülden Gönüle Şavşat Yazılı (2001), Dikenli Sevda (2003).

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007).

 
FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör