Ramazan Buyrukçu

Din Eğitimi Araştırmacısı

Doğum
15 Ekim, 1953
Eğitim
Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Kelam ve İslâm Felsefesi Bölümü
Burç

Din eğitimi araştırmacısı. 15 Ekim 1953, Gilevgi  köyü/ Elmalı/ Antalya. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi  İlâhiyat Fakültesi  Kelam ve İslâm Felsefesi Bölümünde (1979), doktorasını Atatürk Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsü İslâm Medeniyeti ve Sosyal Bilimler Din Eğitiminde (1991) tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi dekan yardımcılığı (1996-99), SDÜ İlâhiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı (1995’ten sonra) görevlerini yürüttü. Süleyman Demirel Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Eğitimi Bölümünde doçent doktor olarak görev yaptı.

Özellikle eğitim-öğretim yöntemleri üzerinde çalıştı. Makaleleri, Dinî Araştırmalar, SDÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Tabula Rasa dergilerinde yayımlandı. Birçok sempozyumda eğitim ve din eğitimi üzerine görüşlerini içeren bildiriler sundu. Farklı zamanlarda düzenlenen sempozyumlarda görev aldı. Alanıyla ilgili çok sayıda konferans verdi, panellere katıldı. Bölgesel medya kuruluşlarında açık oturumlara katıldı.

ESERLERİ:

Din Görevlisinin Mesleğini Temsil Gücü, Kur’an Kurslarında Din Eğitimi ve Öğretiminin Verimliliği Üzerine Bir Araştırma (Göller Bölgesi Örneği).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör