Osman Ulagay

Ekonomist, Gazeteci, Yazar

Ekonomist, gazeteci-yazar. Ekonomi ve siyasal bilimler dallarında yükseköğrenim gördü. Farklı alanlarda çalıştıktan sonra gazetecilikte karar kıldı. 1981-92 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde görev yapan Ulagay, ekonomi ağırlıklı yazılarını daha sonra Sabah ve Milliyet gazetelerinde yazmayı sürdürdü.

“Osman Ulagay’ın ABD ve Küreselleşme kitabı iki ayrı telden çalıyor, iki ayrı Ulagay’ı yansıtıyor. Tanıda bu kadar açık, berrak olan bir yazar, tedavide savruluyor. (...) Doğru yanıt alabilmek için doğru soru sormak gerekir. Ulagay da bunu yapıyor. Basit, can alıcı sorular soruyor. Soruyu doğru soran yazarın, başkalarını da aptal yerin koymaya çalışmıyorsa, kısa sürede sadede gelmesi kaçınılmaz oluyor: Ulagay bunları bir güzel kâğıda döküyor.” (Cüneyt Akalın)

ESERLERİ:

Qou Vadis - Küreselleşmenin İki Yüzü (2002), (1999), Küreselleşme Korkusu (2002), Aklınla Uçur Beni, Krize Adım Adım, Enflasyonu Aşmak İçin, Özal’ı Aşmak İçin, Özal Ekonomisinde Kim Kazandı Kim Kaybetti, Hedefteki Amerika: 11 Eylül Şoku (2002), Tepki Cephesi – Piyasa İmparatorluğuna Karşı (2005).

KAYNAK: Meryem Koray / Küreselleşmenin İki Yüzü (Cumhuriyet Kitap, 10.2.2000), Hedefteki Amerika: 11 Eylül Şoku (Kitap Rehberi, Kasım 2002), Cüneyt Akalın / Ulagay’ın İkili Dünyası (Radikal Kitap, 6.10.2002), Ayşen Gür / AB Yanlılarını Düşündürecek Kitap (Hürriyet Keyif eki, 4.12.2005), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör